Vertalingen door Core Media en Design

Of je nu op zoek bent vertalingen voor online of print, ook hier staat Core Media en Design voor je klaar.

Vertalingen van en naar:

Core Media en Design staat voor je klaar om de volgende talencombinaties te vertalen:

Naar het Nederlands vanuit het:

  • Engels
  • Duits
  • Zweeds

Vertalingen - Plaatje wereldbol met het woord vertalen in meerdere talen

 

Vertalingen - Plaatje toetsenbord met op 1 toets de Engelse vlag

 

Naar het Engels vanuit het:

  • Nederlands
  • Duits
  • Zweeds

Wat wil je vertalen?

De eerste vraag die je moet is stellen: wat is voor soort tekst wil ik laten vertalen en waar/hoe wordt de tekst gebruikt?

Een boek is een verhaal met vaak meerdere verhaallijnen die door elkaar lopen. De nuances in de tekst spelen een grote rol. Bij een handleiding is het van belang dat ieder onderdeel op zich duidelijk is. Webteksten vragen weer om een andere aanpak, hier spelen ook de optimalisatie, tekstlengte en media gebruik een grote rol.

Bij Core Media en Design kun je voor veel terecht, beedigde vertalingen doe ik echter niet.

Interesse gebieden

Vertalen is aan de ene kant een vak, aan de andere kant heeft iedere vertaler interessegebieden. Technisch gezien kan iedere vertaler elke tekst vertalen maar dat levert niet altijd een goede vertaling op. Het vertalen van een tekst waar je wat mee hebt is levert vaak de beste resultaten op.

Tekst waar ik warm van wordt heeft vaak iets te maken met reizen. Op het gebied van de luchtvaart lees ik zeer regelmatig nieuws in 6 talen (ook Deens en Noors). Ook ben ik altijd geïnteresseerd in het ontdekken van nieuwe plekjes die nog niet door hordes toeristen zijn ontdekt.

Als voorzitter van een kleine patiëntenvereniging houdt ik mij ook bezig met patiënteninformatie. Hiervoor lees ik ook Engelstalige medische onderzoeken. Indien interessant voor onze achterban maak ik daar een Nederlandse samenvatting van. In het verleden heb ik op dit gebied ook hele Engelstalige nieuwsbrieven vertaald.

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Wil je gelijk de te vertalen tekst meesturen, stuur dan een e-mail naar vincent [at] core-media-design.nl