WordPress: Voordelen, nadelen en training

Inleiding

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en er zijn vele Content Management Systemen (CMS) waarmee websites gebouwd kunnen worden. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zelf heb ik er voor gekozen om websites te bouwen in WordPress.

WordPress is oorspronkelijk ontstaan als tool om makkelijk mee te kunnen bloggen. Tegenwoordig is het het meeste gebruikte CMS om websites mee te bouwen. Meer dan 25% van alle websites zijn er nu mee gebouwd waaronder die van wereldbekende merken.

Wordpress plaatje

Voordelen van WordPress

  • Gratis, het is een open source systeem en wordt de hele tijd doorontwikkelt;
  • Gebruiksvriendelijk, zowel gebruikers als ontwikkelaars kunnen er alle kanten mee op;
  • SEO vriendelijk, het is zo gebouwd dat Google en andere zoekmachines je website goed kunnen scannen;
  • Responsive, websites gebouwd met WordPress zijn eigenlijk altijd responsive dus geschikt voor PC/laptop, tablet en mobiele telefoon;
  • Functioneel, door de vele plug-ins kun je heel veel functionaliteiten toevoegen;
  • Vrijheid, doordat het veel gebruikt wordt is er overal en nergens kennis beschkbaar. Je zit niet vast aan een ontwikkelaar of hosting provider. Je kunt met een korte training ook heel veel zelf. Afhankelijk van je behoefte ga ik hierover graag met je in gesprek. Zelf alles uitzoeken kan natuurlijk ook maar kost je wel veel meer tijd.

Nadelen van WordPress

Sommige voordelen kunnen echter ook nadelen worden als je er niet verstandig mee om gaat:

  • Veiligheid, doordat WordPress open-source is en veel gebruikt wordt zijn er ook mensen die hier misbruik van willen maken. Hier is natuurlijk wel van alles aan te doen.
  • Snelheid, als er veel plug-ins gebruikt worden kan dit ten koste gaan van de snelheid van de website. Ook hier geldt dus verstandig gebruiken.
  • Updates, doordat er sprake is van een constante doorontwikkeling zijn er regelmatig updates. Niet bijhouden kan een niet meer goed werkende website opleveren.

Conclusie

Als je bewust bent van de nadelen en daar goed mee omgaat dan is WordPress een systeem met heel veel mogelijkheden.

Training WordPress

Door veel te puzzelen kun je met WordPress heel veel zelf. De vraag is of je daar de tijd voor hebt of in wil stoppen. Natuurlijk kun je een WordPress website volledig laten bouwen en deze dan zelf verder bijhouden.

Een derde oplossing is het volgen van een workshop of op maat gemaakte training. Ik leer je de basis zodat je zelf veel sneller vooruit komt. Tegelijkertijd vertel ik j,e aan de hand van praktische voorbeelden, dan wat meer over wat juist wel en vooral niet te doen.

Belangstelling of nog vragen? Neem dan gerust contact op.