Online visibility scan geeft inzicht

Online Visibility Scan

De Online Visibility Scan van Core Media en Design geeft je inzicht in waar je vandaag de dag online staat.

Bij de start van je onderneming ben je waarschijnlijk met veel enthousiasme aan de gang gegaan met een website en eventueel pagina’s op Sociale Media. De tijd staat echter niet stil, de ontwikkelingen gaan sneller dan je denkt. Dit betekent dat je toch zeker elke 3 jaar eens grondig naar je online aanwezigheid moet kijken.

Dit kun je natuurlijk zelf doen maar het laten doen heeft zeker z’n voordelen. Andere ogen zien andere dingen waar je zelf na verloop van tijd blind voor kunt zijn. Je leest bijvoorbeeld over je eigen taalfouten heen omdat je weet wat er zou moeten staan.

Waar bestaat de Online Visibility Scan uit?

Ik neem hier uitgebreid de tijd voor en kijk naar:

Vindbaarheid via Google

Als eerste ga ik met de door jouw verstrekte gegevens aan de slag. Wat leveren verschillende zoekopdrachten in Google op. Je kunt hierbij denken aan zoeken op:

  • de bedrijfsnaam
  • jouw eigen naam
  • de naam van jouw product of dienst

Website

Een bestaande website beoordeel ik op verschillende punten.

Voor de snelheid en andere technische verbeterpunten maak ik gebruik van tools zoals de Pingdom Website Speed Test en Google PageSpeed Insights.

Online visibility scan, foto van speed test op computerscherm

Naast de technische aspecten kijk ik naturlijk ook naar de inhoud. Denk aan:

  • klantgerichtheid
  • actief taalgebruik
  • zoekmachine vriendelijke teksten
  • geschreven voor online en niet voor offline
  • gebruik van zoektermen
  • gebruik van beeldmateriaal
  • responsive of niet

Social Media

Online visibility scan, foto van verschillende soorten sociale media

Van welke Sociale Media maak je gebruik? Hoe gebruik je deze? Vertel je hetzelfde verhaal (herkenbaarheid)? Is er op dit gebied nog winst te behalen? Zo ja, gaat het dan om de inhoud, de manier waarop of welke Sociale Media je gebruikt? Belangrijk hierbij is of die Social Media bij jou passen.

“Conculega’s”

Tot slot kijk ik ook nog kort naar websites van één of meerdere “conculega’s”. Ook van hoe zij online aanwezig zijn valt wat te leren. U wilt zich onderscheiden dus hoe zou je dat kunnen doen.

Rapport

Nadat ik deze scan heb uitgevoerd ontvang je per e-mail een uitgebreid rapport. In dit rapport staat een overzicht van mijn bevindingen. Ook krijg je een lijst met stappen, die je al dan niet zelf, kunt zetten om de online aanwezigheid te verbeteren.

Na een dag of twee plannen we nog een afspraak om eventuele vragen te beantwoorden.

Vervolgopdracht?

Pas nadat dit rapport en de adviezen besproken zijn gaan we in gesprek of je nog verdere hulp kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag met de adviezen.

Mocht je besluiten dat een heel nieuwe website het beste is dan breng ik je graag in contact met een professionele websitebouwer, fotograaf, grafisch ontwerper of Social Media specialist

Kosten

De kosten voor een Online Visibilty Scan zijn € 150,00 exclusief BTW.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op via het telefoonnummer linksonder of maak gebruik van het contactformulier.